How to Use a VPN with Chromecast

How to Use a VPN with Chromecast

Disclaimer: Sommige pagina’s op deze site kunnen een gelieerde link bevatten. Dit heeft geen enkele invloed op onze redactie.

Wil je weten hoe je een VPN gebruikt met Chromecast? Als het gaat om veilig online blijven, doet niets het beter dan een VPN. Hoewel ze niet foutloos zijn, helpen VPN’s je om beschermd te blijven door je verkeer anoniem door servers over de hele wereld te leiden, zodat je voetafdrukken verdwijnen. Of je nu gewoon probeert te voorkomen dat je wordt gevolgd door adverteerders, of je locatie wilt wijzigen om Netflix-films buiten de regio te streamen, het gebruik van een VPN tijdens het online browsen is een goed idee.

Natuurlijk heb je geen goed aan een VPN als je broodkruimels achterlaat die rechtstreeks naar je deur leiden. Dat is precies wat er kan gebeuren als je een Chromecast gebruikt zonder goede VPN-dekking. Je hebt misschien je VPN op je mobiele apparaat, maar zodra je naar je televisie cast voor een filmavond, loop je het risico opnieuw gevolgd te worden. Is er een manier om je VPN te gebruiken met Chromecast, of ben je gedoemd om hoe dan ook betrapt te worden?

Een Chromecast verbinden met uw VPN

In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u uw Chromecast verbindt met een VPN. Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat je hiervoor je router of een virtueel netwerk op een pc of Mac moet instellen. Hoe je dat doet, leggen we hieronder uit.

Beperkte Deal: 3 maanden GRATIS!

Je moet ook de Google Home-app downloaden en instellen op een iOS- of Android-apparaat. Eenmaal ingesteld, moet je je Chromecast aansluiten op een stopcontact en het scherm waarmee je hem gaat gebruiken. Vervolgens kun je deze stappen volgen om je Chromecast te verbinden met je VPN.

Opmerking: We gebruiken een virtueel netwerk om onze Chromecast te verbinden met onze VPN.

 1. Open de Google Home-app en selecteer het Chromecast-apparaat waarmee je werkt.
 2. Dan, onder Chromecast verbinden met je wifiselecteer het VPN-netwerk dat u hebt ingesteld.

Een VPN gebruiken met standaard Chromecasts

Het is duidelijk dat uw Chromecast een internetverbinding nodig heeft om goed te werken, rechtstreeks via uw thuisnetwerk om films, shows en muziek vanaf uw telefoon te kunnen casten. In tegenstelling tot apparaten zoals Amazon’s Fire Stick of Apple TV, voert Google’s Chromecast geen speciale apps uit (of in ieder geval niet, daar meer over aan het einde van dit artikel), dus er is geen manier om een ​​VPN-app te installeren op uw apparaat.

Beperkte Deal: 3 maanden GRATIS!

Evenzo is er geen manier om in de instellingen van uw Chromecast te duiken om de netwerkinstellingen te wijzigen alsof het een smartphone is, wat betekent dat u misschien pech hebt.

Of dat zou u tenminste zijn, als VPN’s niet flexibel waren. Hoewel u een VPN niet rechtstreeks op uw apparaat kunt installeren, moet u kan stel uw VPN in om native met uw router te werken, waarbij al het verkeer op uw thuisnetwerk via uw VPN wordt verplaatst. Dit is niet zo eenvoudig als het installeren van een VPN op je computer of smartphone, maar als je de tijd hebt, kan het echt de moeite waard zijn om je hele netwerk te beveiligen.

VPN-routers

U kunt een virtuele router configureren op een Windows- of Mac-computer, maar als u een VPN-router heeft, is het veiliger en gemakkelijker om die te gebruiken. Als u al uw internetverkeer standaard via de router routert, betekent dit dat er geen configuratie is op computers, telefoons of IoT-apparaten in uw huis. Je hoeft geen VPN-software te installeren en je hoeft er ook niet aan te denken deze aan te zetten.

Beperkte Deal: 3 maanden GRATIS!

Als je geen VPN-router hebt (en waarschijnlijk wel, aangezien het instellen van een VPN meestal op software is gebaseerd), kun je de firmware mogelijk upgraden naar DD-WRT of Tomato. Elk van deze werkt met een reeks routermerken en -modellen. Als u een compatibele router heeft, kunt u uw firmware upgraden naar een van deze en uw router van $ 100 veranderen in iets dat normaal gesproken dichter bij $ 1000 zou kosten.

Hoe ExpressVPN in te stellen met behulp van een virtuele router met behulp van een Mac

ExpressVPN is compatibel met een grote verscheidenheid aan routers. U kunt zien of de uwe in de lijst op deze website staat. Ervan uitgaande dat u een compatibele router heeft, kunt u deze stappen volgen om uw VPN te gebruiken met uw Chromecast:

 1. Registreer het IP-adres van uw router bij ExpressVPN op deze website.
 2. Log in en klik op DNS-instellingen aan je linker kant.
 3. Klik Registreer mijn IP-adres naast het IP-adres van uw router.
 4. Uw IP-adres wordt automatisch geregistreerd wanneer u deze stappen voltooit.

Vervolgens stellen we uw VPN in op uw Mac. Hier is hoe:

 1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van uw Mac en klik op Systeem voorkeuren. Klik vervolgens op Netwerk.
 2. Klik op het ‘+’ symbool in de linker benedenhoek.
 3. Geef uw verbinding een naam (ExpressVPN in dit voorbeeld), selecteer Standaard naast Configuratie.
 4. Type 12345678 in het vak Serveradres.
 5. Plak ten slotte de gebruikersnaam die u hebt opgehaald van de ExpressVPN-website in de bovenstaande instructies.
 6. Vink het vakje aan om Toon VPN-status in menubalk en klik Verificatie-instellingen.
 7. Voer het wachtwoord in dat we in de bovenstaande instructies hebben gekopieerd. Voer dan in 12345678 naast de Geheim delen doos.
 8. Klik OK in het pop-upvenster. Klik vervolgens op de netwerkpagina op Geavanceerd.
 9. Vink het vakje aan om Stuur al het verkeer via een VPN-verbinding. Dan klikken OK.
 10. Klik ten slotte op Van toepassing zijn in de rechter benedenhoek.

Nadat je je IP-adres hebt geregistreerd, is het tijd om delen op je Mac in te stellen. Maak je geen zorgen, dit proces is eenvoudig. Dit is wat u moet doen:

 1. Open de Systeem voorkeuren net zoals we hierboven deden. Klik vervolgens op Delen.
 2. Vink het vakje aan naast Internet delen aan je linker kant.
 3. Naast Deel uw verbinding vanuit: selecteer het VPN-netwerk dat je hebt ingesteld.
 4. Controleer ten slotte de Wifi vak naast Naar de computer met:

Nu kun je naar de Google Home-app op je smartphone gaan en deze verbinden met het netwerk dat je zojuist hebt gemaakt. Als de verbinding tot stand is gebracht, kun je onder het mom van een VPN content naar je Chromecast streamen.

Hoe ExpressVPN in te stellen met behulp van een virtuele router met behulp van een pc

Een pc is niet veel anders dan een Mac, omdat deze ook kan fungeren als een virtuele router voor uw VPN. Er is wat informatie die u rechtstreeks van uw VPN-provider moet krijgen. Nadat u de gegevens heeft verzameld, volgt u deze stappen:

 1. Installeer uw VPN op uw pc. Log vervolgens in op uw account en zorg dat uw VPN in gebruik is.
 2. Nu open Instellingen en klik op Netwerk & Internet.
 3. Klik vervolgens op Mobiele hotspothet staat in het menu aan de linkerkant van het scherm. Netwerk- en internetpagina
 4. Klik vervolgens op de de Deel mijn internetverbinding met andere apparaten schakelknop om het in te schakelen. Mobiele hotspot-pagina
 5. Klik vanaf hier op Adapteropties wijzigen in het menu aan de rechterkant van het scherm. Zijmenu van de netwerk- en internetpagina
 6. Klik nu met de rechtermuisknop op de adapter voor uw VPN en selecteer Eigendommen.
 7. Klik vervolgens op de Delen tabblad bovenaan het nieuwe venster. Eigenschappen netwerkadapter
 8. Klik vervolgens op het selectievakje voor Andere netwerkgebruikers toestaan ​​verbinding te maken via de internetverbinding van deze computer en selecteer vervolgens uw nieuw gemaakte hotspot in de lijst met verbindingen. Eigenschappen voor delen van netwerkadapter
 9. Selecteer Oké wanneer je klaar bent.

Je hebt nu een virtuele router ingesteld op Windows 10.

Een VPN instellen op uw router

Voor het instellen van een VPN op uw router moet u de VPN-instellingen van uw provider kennen. Je hebt de URL of het IP-adres van de VPN-server nodig, je gebruikersnaam, wachtwoord en eventuele beveiligingsinstellingen die de provider gebruikt. Dit staat meestal allemaal in het accountgedeelte van de website van de provider.

De meeste goede providers bieden handleidingen en walkthroughs om hun services op uw router in te stellen. Het is logisch om ze te volgen als ze die hebben. Sommige routerproviders bieden hun eigen firmware die u op uw router kunt installeren, maar ik raad aan om in plaats daarvan configuratie te gebruiken, omdat deze de controle behoudt over wat uw router doet.

Typische routerconfiguratie zou ongeveer als volgt moeten gaan:

 1. Voeg de DNS- en DHCP-instellingen zoals verstrekt door uw VPN-provider toe aan de router.
 2. Uitzetten IPv6 indien nodig.
 3. Selecteer een VPN-serveradres uit de beschikbare gegevens van uw provider.
 4. Selecteer TCP of UDP als een tunnelprotocol.
 5. Selecteer een coderingsmethode (AES).
 6. Voeg uw VPN-gebruikersnaam en wachtwoord toe.

U wilt naar uw VPN naar keuze kijken om specifieke instructies te zien voor het instellen van uw router. Onze beste keuze voor VPN’s, ExpressVPN, heeft hun instructies hier.

Google DNS blokkeren

Vervolgens moet u Google DNS blokkeren om de Chromecast correct te laten werken via een VPN. Dit is meer routerconfiguratie, maar is heel eenvoudig. U maakt in wezen een statische route die Google DNS omzeilt. Dit werkt niet als u Google DNS al op uw router gebruikt. Als u een Chromecast over VPN wilt gebruiken, moet u eerst uw DNS wijzigen.

Nogmaals, het is moeilijk om specifiek te zijn omdat de routerconfiguratie per fabrikant verschilt, maar op mijn Linksys-router moest ik dit doen:

 1. Log in op de router en selecteer Connectivity en vervolgens Advanced Routing.
 2. Selecteer Statische route toevoegen en geef het een naam.
 3. Voeg bestemmings-IP toe als 8.8.8.8 (Google DNS-adres).
 4. Voeg het subnetmasker toe als 255.255.255.255.
 5. Voeg het gateway-adres toe als het IP-adres van uw router.
 6. Selecteer Opslaan.
 7. Herhaal dit voor het andere DNS-adres van Google 8.8.4.4

Nadat je deze configuratie hebt opgeslagen, zou je zonder problemen moeten kunnen streamen met je Chromecast. U profiteert ook van een verbeterde beveiliging van al uw internetverkeer. Uw ISP, de overheid en iedereen die geïnteresseerd is in wat u online doet, zal niet langer kunnen zien wat u doet en u hebt een enorme stap gezet in het verbeteren van uw online privacy.

Chromecast met Google TV

Het is alweer een tijdje geleden dat we een nieuwe Chromecast kregen, maar afgelopen herfst zagen we eindelijk de lancering van Google’s nieuwe streamingstick. Hoewel het nog steeds een Chromecast wordt genoemd en de klassieke puckvorm behoudt die we hebben leren kennen en waar we van houden, is dit een door en door nieuw apparaat. Het is zelfs de grootste verandering aan de Chromecast die we tot nu toe hebben gezien, waarbij het nut van Google Cast wordt gecombineerd met een afstandsbediening en een gloednieuwe interface genaamd ‘Google TV’, gebaseerd op Android TV.

Als je niet bekend bent met Android TV, is dat geen probleem. Dit is wat belangrijk voor je is. Eigenaren van deze nieuwe Chromecast (die $ 49 kost en 4K en HDR ondersteunt uit de doos, wat een prijsdaling betekent ten opzichte van de oudere Chromecast Ultra) kunnen toegang krijgen tot de Play Store, die het mogelijk maakt om een ​​aantal VPN’s voor Google TV te downloaden , inclusief maar niet beperkt tot:

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • Surfhaai
 • CyberGhost
 • IPVanish

Dit betekent dat u, in plaats van gedwongen te worden om uw VPN via externe middelen in te stellen, op basis-apps via Android kunt vertrouwen zoals op de meeste andere slimme apparaten. Het is een opmerkelijke toevoeging en maakt upgraden naar de nieuwe Chromecast van Google een veel verleidelijker voorstel.

Dingen om in gedachten te houden bij het gebruik van een VPN

Het nadeel van VPN’s is dat al uw verkeer via de VPN wordt geleid, tenzij u de VPN op routerniveau uitschakelt. Voor het grootste deel zou dit geen problemen moeten veroorzaken, maar als u een VPN-eindpunt selecteert in een ander land of ergens niet bij u in de buurt, zal elke locatiebewuste website in de war raken en handmatige tussenkomst vereisen. Nogmaals, dit is misschien geen probleem voor u, maar het is de moeite waard om u bewust te zijn van de gevolgen. Als u bijvoorbeeld online winkelt, ontvangt u mogelijk andere aanbiedingen en prijzen dan in uw eigen land. Het is een klein probleem – en als u uw VPN instelt op een route in uw eigen land, een die u helemaal niet uitmaakt – maar iets om in gedachten te houden, afhankelijk van hoe u internet gebruikt.

Het andere belangrijkste nadeel van VPN’s komt van uw eindpuntlocaties. VPN-eindpunten zijn waar uw beveiligde tunnel eindigt en terugkeert naar een standaard internetverbinding. De meeste VPN-providers verspreiden honderden eindpunten over het hele land, maar het is toch een goed idee om ervoor te zorgen dat je een stabiele verbinding hebt. Zoek naar een VPN-provider die eindpunten heeft in uw stad of regio, naast andere staten en landen. Op die manier krijgt u maximale spreiding en kunt u uw locaties kiezen afhankelijk van uw behoeften.

Snelheid was vroeger een probleem met VPN dankzij de verkeersoverhead. Dit zijn de extra gegevens die worden gegenereerd door de beveiliging van een VPN en het feit dat verkeer verder moet reizen. Dit is nu minder een probleem, vooral als u een VPN-provider van goede kwaliteit zoals ExpressVPN gebruikt. TechJunkie heeft een heleboel artikelen over het kiezen van een VPN-provider om daarbij te helpen.

You Might Also Like:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *